De oneindige mogelijkheden binnen Excel

Excel is al in 1985 door Microsoft gelanceerd. Tegenwoordig is Excel het meest gebruikte spreadsheet programma, met ongeveer 800 miljoen gebruikers. En waarom ook niet? Excel 2019 heeft maar liefst 500 ingebouwde functies, waarmee de gebruiker eenvoudig data kan analyseren, gegevens kan bewerken en allerlei berekeningen kan laten uitvoeren met een paar muisklikken. De meerderheid van de Nederlanders is toch wel bekend met de functies SUM, VLOOKUP en MATCH. Niet? Dan wordt het tijd om  kennis te maken met de uitgebreide mogelijkheden van Excel, zodat het invoeren en bewerken van gegevens geen tijdrovende en vervelende klus meer is. 

Sinds 1993 is er binnen Excel ook de mogelijkheid om te programmeren met de taal ‘Visual Basic for Applications’ (VBA). Hiermee kunnen alle eigen Excel-functies worden aangesproken, maar kan ook worden gecommuniceerd met vele andere programma’s, waaronder alle Microsoft Office-programma’s. Als u Excel wilt verrijken met het gebruik van VBA, gaat er een wereld voor u open. Alle handelingen kunnen geautomatiseerd worden, zodat u automatische processen kunt inrichten binnen Excel. Hierbij kunt u Excel ook automatisch laten samenwerken met bijvoorbeeld Word of Outlook. 

Overtuigd van de mogelijkheden? Of juist meer informatie nodig? Ik geef trainingen in het gebruik van Excel, zodat u dit programma volledig kunt benutten. 

Newbit heeft ook een paar specifieke Excel-oplossingen in huis. Bekijk hier onze op maat Excel-tools voor het bijhouden van de administratie in Excel, het maken van een planning in Excel, of een kassasysteem in Excel. 

Efficiënt met de Excel tools van Newbit

Hieronder ziet u een overzicht van wat wij kunnen doen met uw Excel-bestanden. Kijk voor meer mogelijkheden rond planning en administratie in Excel op de andere pagina’s van deze site.

Automatiseer en beheer uw administratie, data en financiën
Creëer overzicht met rapporten en dashboards in Excel of Power BI
Plannen%20en%20administratie%20in%20Excel Dahsboards%20in%20Excel%20of%20Power%20BI
Integreer Excel en Outlook en communiceer beter met uw klanten
Excel%20en%20Outlook%2C%20met%20VBA
Koppel databases en maak de import en verwerking van data eenvoudig
Data%20in%20Excel%20en%20Power%20BI