Power BI

Waarom Power BI?

Business Intelligence tool

Power BI is de Business Intelligence tool van Microsoft, gelanceerd in 2011. In het jaarlijkse onderzoek naar BI-tools van onderzoeksbureau Gartner, wordt Power BI steevast als leider aangemerkt. Power BI laat zich samenvatten in 3 delen: voorbereiden van data, analyseren van data en inzicht genereren uit data.

1.

Wat betreft het voorbereiden van data kent Power BI uitgebreide mogelijkheden in het importeren en bewerken van data. Hierdoor is Power BI geschikt voor al uw bedrijfsdata. Doordat elke stap in dit voorbereidende proces wordt vastgelegd, hoeft dit maar één keer te gebeuren. Als er nieuwe data beschikbaar is, wordt dit automatisch op de juiste manier bewerkt, waardoor het gelijk geschikt is voor analyse. 

2.

Ook op het gebied van data-analyse en -visualisatie kent Power BI uitgebreide mogelijkheden, die ook nog eens uitgebreid kunnen worden met externe of zelfgemaakte add-ins. Hierdoor is uw bedrijfsdata zeer overzichtelijk weer te geven, kunt u doorklikken op relevante facetten en hebt u real-time overzicht in uw bedrijf.

3.

Tot slot biedt Power BI verschillende mogelijkheden die nog meer inzicht geven. U kunt apps maken met de voor u relevante cijfers, zodat u deze altijd op uw telefoon of tablet kunt bekijken. Ook kunt u drempelwaarden instellen en e-mail alerts instellen als deze waarde wordt overschreden. Ook kunt u top-10 lijstjes, heatmaps, rapportages en andere visualisaties waardoor beslissingen echt ‘data driven’ worden.  

Waarom Power BI?