Power BI

BI-Consultant

De mogelijkheden bij Newbit

Vind je het als ondernemer lastig om overzicht te houden in alle ontwikkelingen die plaatsvinden? Wil je meer inzicht in je administratie, sales of servicelevels? Een BI Consultant is dan de beste oplossing. Samen bepalen we welke cijfers je graag wilt zien en hoe we deze het best kunnen weergeven. Het ontwikkelen en onderhouden van Power BI Dashboards is een grote klus. Een BI Consultant helpt jou alle KPI’s inzichtelijk te houden. En dat met maar een paar klikken!

Wat is een Power BI consultant?

Simpel gezegd is een Power BI Consultant iemand met kennis van ETL processen, data warehouses,a rapportages en meer. Een Power BI Consultant maakt alle data, met KPI’s als prioriteit, inzichtelijk door middel van het bouwen van dashboards en rapportages.

Deze dashboards en rapportages worden op een overtuigende manier gepresenteerd aan de gebruiker, met een directe focus op de relevante feiten. Zo word je ontzorgt in de volgende werkzaamheden:

Het gebruiken van de juiste data en het maken van een goed data model is ontzettend belangrijk. Met de juiste data worden er visualisaties gecreëerd die meer structuur bieden. Newbit BI Consultant heeft alle kennis in huis om dataconnecties op te zetten met honderden databronnen als boekhoudpakketten, ERP-systemen, databases, SharePoint-lijstjes en lokale Excel-bestanden. Data uit verschillende bronnen wordt aan elkaar gelinkt, zodat we elk mogelijk verband in beeld kunnen brengen.

Moet een Power Bi Consultant nog berekeningen maken met de data? Met de talen M en DAX die Power BI rijk is kunnen we nog alle bewerkingen en berekeningen uitvoeren, zodat de mogelijkheden echt eindeloos zijn.

Vanuit deze basis kan jouw Power BI consultant altijd moeiteloos verder werken!

Naast het bouwen van dashboards en rapportages, is het voor een Power BI Consultant ook belangrijk jou te adviseren in het maken van de beste keuzes. Zo wordt er gekeken naar diverse Power BI licenties die nodig zijn om rapporten te delen met gebruikers. De Power BI Consultant richt de online omgeving voor je in en bouwt apps volledig in naar jouw wens. Zo wordt het mogelijk dat iedere afdeling eigen rapporten kan inzien en toegang krijgt tot de juiste data.

Visualisaties creëren met data

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een BI Consultant voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact op met Newbit. Je kunt ook altijd vrijblijvend telefonisch contact opnemen om al je vragen te stellen. Afhankelijk van het aantal benodigde databronnen zorgt Newbit ervoor dat je binnen enkele dagen tot aantal weken een complete BI omgeving hebt. Samen laten we jouw data spreken! Neem vrijblijvend contact op.