Power BI

Van data naar actie

Al je data in één BI tool

De hoeveelheid data binnen een bedrijf neemt exponentieel toe. Ook zijn er vaak meerdere systemen: een ERP-systeem, een boekhoudpakket, een aparte offerte-tool etc. Deze data kan worden samengevoegd in bijvoorbeeld Excel, maar behalve dat dit erg foutgevoelig is, kost het veel meer tijd om de data te verzamelen, op te schonen en elke dag weer te verversen. BI brengt deze wirwar aan spreadsheets samen in één rapportage. Ook kun je binnen elke BI-tool het verzamelen, opschonen en verversen van data automatiseren.

Daarnaast is er een duidelijke scheiding tussen het ontwikkelen van een BI-rapport en het gebruiken van het rapport. Bij het ontwikkelen wordt de data verzamelt, opgeschoond en gestructureerd in een datamodel. Vervolgens wordt de rapportage gemaakt, die wordt gepubliceerd naar een online app. Hier kunnen gebruikers de rapporten bekijken en gebruiken voor hun eigen doeleinden. Hierbij kun je aangeven wie wat mag zien, en zo toegang op basis van iemands rol instellen. Verder is het grote voordeel van dit uit elkaar houden van ontwikkelen en gebruiken, dat iedereen dezelfde databron gebruikt in het bedrijf. Deze ‘single source of truth’ voorkomt dat iedereen zijn gelijk wil bewijzen met zijn eigen spreadsheet.

Als resultaat krijg je een online app met rapportages en dashboards. Rapportages kunnen meerdere pagina’s bevatten, terwijl een dashboard één pagina is met de belangrijkste cijfers en KPI’s als blikvanger. De data kan naar wens automatisch worden ververst, zodat de gebruikers altijd de meest actuele inzichten hebben, op hun laptop, tablet of telefoon.

Al je data in één BI tool

Bekijk in je professionele BI-app

Data

Data analyse

Informatie

NetworkPower BI freelancer

Inzicht

GraphData visualisatie

Actie

Clapper Board

Neem contact op

Interesse in een Power BI specialist? Of wilt u zelf meer kennis van Power BI? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of vraag een training aan.